Voordeel van Killi vissen is dat de eitjes enige tijd nodig hebben om uit te komen, dit geeft de gelegenheid om eitjes over de gehele wereld te versturen of te ontvangen.

Zo staat de site www.aquabid.com vol met killi eitjes.

Een tijdje geleden heb ik dit dan toch maar eens geprobeerd en heb ik bij een killi kweker in Thailand een aantal eitjes gekocht van de Nothobranchius Foerschi. De rijpingstijd van deze vissen is ruim 6 weken dus tijd genoeg voor verzending.

Bij de eitjes wordt tevens een capsule met Fairy Shrimps geleverd als voedsel voor de jonge vissen.

Eerst gekeken of de eitjes goed waren, helaas was dat een probleem, ik kon geen eitjes ontdekken....(mischien mij ogen :-) ).

Als de eitjes goed zijn moeten ze er zo uit zien:

Uiteindelijk toch maar water op het turf gegoten en afwachten... na twee dagen waren er dan eindelijk een paar jongen te zien! De jongen zijn zo klein dat je echt goed moet kijken, daarnaast schieten ze ook snel in het turf om zichzelf schuil te houden.

Hier zit de baby killi in een dop van een drinkflesje, geeft een idee hoe klein deze visjes eigenlijk zijn.

De Fairy Shrimps waren niet echt een succes, de meeste kwamen niet uit. Gelukkig had in nog een flinke bos Javamos. Ook deze visjes eten wel de JBL Artemia poeder. Tevens wat watervlooien in het bakje gedaan en de kleine visjes beginnen goed te groeien.

Door de Javamos is het haast niet mogelijk de jonge visjes op de foto te zetten. Ook heb ik nog geen idee hoe veel visjes er zijn uitgekomen.

Binnenkort zal ik de jonge visjes in een grotere opkweekbak doen en hopelijk kan ik dan wel wat foto's maken.