Beschrijving

De Nothobranchius Foerschi is een kleurige vis van ongeveer 5cm. Deze soort is net als de andere Nothobranchius soorten een seizoensvis.

Herkomst

Deze seizoensvis komt uit Tansania waar hij in poeltjes leeft.

Kweek

Deze vissen zetten hun eitjes af in turf. het beste kun je een pot met uitgekookte turf in het aquarium plaatsen. deze vissen duiken dan het turf in om hun eitjes in af te zetten. Na verloop van tijd kun je het turf uit het aquarium halen en voorzichtig het water uit persen. De turf met eitjes moeten dan 6 weken bewaard worden op een donkere en niet al te warme plek. Na 6 weken kun je de oogjes van de jonge visjes zien in het eitje, kijk goe want de eitjes zijn erg klein. Als de eitjes rijp zijn kun je water op het turf gieten en komen de jongen na 1 á 2 dagen uit.

De jongen voer ik met Artemia en Artemia poeder van JBL. Zorg er voor dat je javamos in het aquarium doet. Als je na het opgieten de jongen visjes in een kleine kweekbak wilt doen, zorg er dan voor dat je tevens het turf in dit bakje doet. Deeerste tijd zoeken de jongen beschutting van het turf en duiken daar soms nog in.